Genieten onder de hooiberg op Fleurig 2012

Feniks Buitenleven toont op Fleurig 2012 een fraaie buitenkeuken. Deze tuinbeurs wordt van zondag 8 tot en met zondag 15 juli gehouden in de kasteeltuinen van kasteel De Haar in Haarzuilens bij Utrecht. De modelkeuken, gemaakt uit inlands douglas, verduurzaamd met Feniks Buitenolie is voorzien van een zelf ontworpen ingebouwde barbecue. Maar u kunt die barbecue natuurlijk ook vervangen door bijvoorbeeld een spoelbak. Want iedere buitenkeuken wordt door Feniks Buitenleven op klantspecificatie gemaakt en is puur ambachtelijk maatwerk. De modelkeuken is op de beurs opgesteld in een karakteristieke hooiberg, met sporen uit rondhout. Ook weer een eigen ontwerp en absoluut handwerk van Feniks Buitenleven.

Feniks toont bijzonder tuinhuis op Beeckestijn

Wonen in de tuin is één van de trends die worden getoond op Bijzonder Beeckestijn. Van donderdag 31 mei t/m zondag 3 juni wordt dit buitenevenement georganiseerd op Buitenplaats Beeckestijn in Velsen-Zuid. Culinaire verrassingen, stijltuinen, woontrends brocante; het is er allemaal. En wat is er mooier dan het buitenleven ervaren in een authentiek tuinhuis, buitenkeuken of overkapping. Feniks Buitenleven toont op Beeckestijn een halfopen tuinhuis met een wel heel eigen vormgeving en een karakteristieke hooiberg. Alles behalve standaard, maar bijzonder en persoonlijk.  

Loungen op houten tuinmeubelen van Feniks...

Voor een opdrachtgever in Limburg ontwikkelden we eind 2011 een riante buitenkamer aan een bestaande woning. Inclusief opbergruimte en uitstalkasten. Tijdens de kerstdagen en de jaarwisseling genoot de familie met vrienden van hun door een robuuste houtkachel verwarmde extra leefruimte.
Er ontbrak echter nog één een ding: stevige loungemeubelen in dezelfde stijl. Over de forse afmetingen hadden de toekomstige gebruikers duidelijke eigen ideeën. Die maakte Feniks Buitenleven uiteraard waar. In whitewash uitvoering zijn de loungebanken en de stoel niet alleen heerlijk om in te relaxen, maar ook een lust voor het oog.

Feniks showkeuken bij Zanati

Voor de showroom van Zanati in Rijssen hebben we een model buitenkeuken gemaakt, compleet met fraaie werkbladen en een kook-bak-grilcombinatie. Het zou wel heel toevallig zijn als deze keuken precies aan uw eisen voldeed, maar het is wel een mooie gelegenheid om uw gedachten te richten en ideeën op te doen. Laat u inspireren en neem vervolgens contact met ons op. Dan kijken we ter plekke in uw tuin hoe we uw wensen precies op maat kunnen inpassen. Wilt u ons spreken in de showroom; dan kan dat natuurlijk ook. Een telefoontje is voldoende en we maken een afspraak aan de Butaanstraat 10 in Rijssen.

Feniks realiseert bed & broodjes Hof der Wonderen

Tuinhuisjes, buitenkeukens en overkappingen zijn dagelijks werk voor Feniks Buitenleven. Maar van een oud vervallen bakhuis een fraaie bed & breakfast maken; dat was iets nieuws. Op 1 april 2012 is de grap echter werkelijkheid geworden en hoe.

Nadat bleek dat de oude spanten voer voor de houtwormen waren geworden, moest het dak inclusief constructie compleet worden vernieuwd. Vervolgens werden de uit betonplaten opgetrokken muren van buiten voorzien van gepotdekselde zwarte planken en van binnen betimmerd met wit geverfd douglashout.

Het resultaat is een sfeervol gastenverblijf inclusief bedstee en extra slaapplaatsen op de hilde. Originele paneeldeuren en een oude houten vloer benadrukken het ambachtelijke boerenkarakter van dit project. Wie het meest trots is; de maker of de eigenaren van het oude boerenerf; dat is nog niet helemaal duidelijk geworden.

Wilt u meer zien of zelf het bed en het ontbijt in de gemeente Hellendoorn proberen? www.hofderwonderen.nl

Vier de lente met Feniks Buitenleven in Bathmen

‘Een Engelse countryfair maar dan op zijn Battums’, noemen de organisatoren de Lente Fair Bathmen. En daar hoort Feniks Buitenleven natuurlijk helemaal thuis.

Kleinschalige ondernemers die veelal werken met streekeigen producten en grondstoffen. Daar draait het om. Eten, drinken, kleding, groenproducten, arts & crafts en ga zo maar door. Tel daarbij op een programma vol demonstraties van oude ambachten, werken met dieren en nog veel meer; dan heeft u een idee van wat ruim 100 lokale en regionale ondernemers te bieden hebben. Vorig jaar vonden op één dag maar liefst 5000 mensen de weg naar het platteland voor een sfeervolle dag uit.

Feniks toont op de lentefair een aan drie kanten gesloten tuinhuis, inclusief sfeervol gerecycled houtkacheltje en tuinbank. Gemaakt van inlands douglashout, dat in de Hellendoornse buurtschap Marle is gezaagd en verwerkt. Puur natuur dus en verduurzaamd met gekookte lijnolie. Ambachtelijke pen- en gatverbindingen zorgen voor een bijzonder authentieke uitstraling.

We hopen uiteraard op fraai weer, maar als het regent bent u bij Feniks Buitenleven gegarandeerd droog, onder de pannen.

Graag tot ziens op 1 april van 10.00 tot 16.00 uur op Erve Nienhuus, aan de Oversteeg 7 in Bathmen.

Jan Hengstman

Spirit of Winter 2011 groot succes!!

Feniks Buitenleven kijkt terug op een geslaagde en sfeervolle winterfair. Er werd veel aandacht geschonken aan de sfeer met kooksessies, live muziek, kleurinspiraties etc. Dit resulteerde in vele tevreden bezoekers.

Het waren vijf koude dagen, die door Feniks opgewarmd werden met een houtkachel en warme glühwein, klaargemaakt op een knus petroleumstelletje. Het huisje dat Feniks buitenleven op de Fair geplaatst had, was hier dan ook uitermate geschikt voor. Vanuit het publiek was er dan ook veel animo om bij ons een kijkje te komen nemen.

De volgende Spirit of Winter, wordt gehouden van 14 t/m 18 december 2012. Natuurlijk is Feniks Buitenleven hier weer van de partij, u toch ook?!

Foto: Anneke Visser

Feniks Buitenleven is weer uit zijn as herrezen

In 2010 en 2011 heb ik samen met een compagnon een tweede bedrijf opgezet, waar veel tijd en energie mee was gemoeid. Verschil van inzicht over de koers en de toekomst van de onderneming heeft er echter toe geleid dat mijn voormalig compagnon en ikzelf in goed overleg besloten hebben ieder onze eigen weg te gaan. Hij zet die onderneming voor eigen rekening en verantwoording voort.

Dus heb ik Feniks Buitenleven, dat in de praktijk de afgelopen anderhalf jaar een slapend bestaan heeft geleid, weer tot leven gewekt. Passender kan het bijna niet. De Feniks was tenslotte de mythologische vogel die, als daar aanleiding voor was, zichzelf in brand stak en vervolgens verjongd weer uit zijn as herrees. Van deze wedergeboorte wil ik u natuurlijk in kennis stellen.

Vanaf dit moment zet ik mij met Feniks Buitenleven weer met hart en ziel in om uw dromen van een mooi buitenleven te laten uitkomen. Want ambachtelijk timmerwerk op maat is mijn grote passie en voor mensen precies bouwen wat ze altijd al wilden hebben vind ik het mooiste wat er is.

Feniks Buitenleven bij Spirit of Winter 2011

Feniks Buitenleven is dit jaar vertegenwoordigd op de ‘Spirit of Winter’ expositie van 2011. Een geweldig sfeervolle winterfair met aandacht voor lifestyle, accessoires en culinaire lekkernijen. Voor deze gelegenheid is Paleis het Loo omgetoverd tot een sprookjesachtig Winterwonderland.

Tijdens de Spirit of Winter 2011 expositie wordt u verwend met kooksessies, live muziek, bloemsierinspiratie voor de wintermaanden, kleuradvies en nog veel meer zaken. Met als klap op de vuurpijl de expositie ‘Oranje boven!’ in het Paleis zelf.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.spiritofwinter.nl

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? meld u dan nu aan voor de nieuwsbrief.